“Ik moet mijn emoties echter beter in toom houden. Ik loop me zo op te winden als er iets niet goed gaat. Soms lukt het me om mijn mond te houden, maar ze zien het toch aan me. En dat is niet positief voor de sfeer.

En als het dan niet goed gaat, nou, dan pak ik het zelf maar op. Dat gaat een stuk sneller en dan weet ik tenminste dat het goed gaat. Alleen ik blijf er van balen en zo kom ik weer niet toe aan andere dingen. En eigenlijk leren zij er zo ook niets van”.

Zo startte enige tijd geleden het coachtraject met een ambitieuze leidinggevende. Hij vertelt over zijn frustraties, ik stel vragen en spiegel. Hij denkt na. Kwartjes vallen. En hij ziet wat hij doet. Hij ontdekt waar zijn invloed ligt om anders te kijken. Door met een andere bril te kijken ziet hij ook nieuwe mogelijkheden om zaken aan te pakken. En hij is vastbesloten om het ook echt anders te doen.

In de gesprekken daarna komt hij elke keer enthousiast terug met wat zijn nieuwe insteek hem oplevert. Een medewerker die hem zegt dat hij nu veel rustiger is. En hoe hij dat waardeert. De medewerker geeft hem zelfs een compliment.

De medewerker die zich nu zonder gedoe wel aan de voorschriften houdt. Omdat hij als leidinggevende duidelijker is in wat hij verwacht. En consequent is. Hij spreekt de medewerker nu aan vanuit zichzelf. Met de argumenten waar hij achter staat.

Ook thuis merkt hij verschil. De gesprekken met zijn vrouw verlopen veel soepeler. Hij begrijpt haar beter. Zij is blij dat hij haar ziet. En dat hij veel rustiger is. Zich niet meer zo druk maakt over kleine zaken.

Hij durft zijn medewerkers aan te spreken en hen meer toe te vertrouwen. Zaken te delegeren. Daardoor ontstaat ook meer tijd om met hen te praten. Over wat hen bezig houdt, waar ze tegenaan lopen. Hij deelt zijn ideeën eerder, vraagt input.

Hij windt zich niet meer zo op. Zijn emoties zitten hem niet langer meer in de weg.

Het coachtraject is afgelopen. Hij bedankt me uitvoerig en vindt het jammer dat het erop zit.

Maar het is tijd. Hij is er klaar voor.

Trots als een pauw kijk ik hem na als hij naar buiten loopt. En ik geniet van het zelfvertrouwen waarmee hij zijn weg vervolgt.

Wil jij ook aan de slag met een coachtraject? Pak de regie op je leven en bel of mail vandaag nog voor meer info of een intake.

Telefoon 06 10 65 03 62

E-mail Cindy@Cinz-training.nl

Ik wil graag vrijblijvend contact

Nog meer inspiratie