Hi, Ik ben Cindy Bakker

Persoonlijke ontwikkeling
is de sleutel naar
professioneel succes

Cindy Bakker
Ondernemer, sparringpartner, trainer en coach.
En het liefst een combi van die vier.

Ik geloof, en heb zelf ervaren, dat je succesvoller en gelukkiger bent als je jezelf en de dingen die je doet snapt en je je daarin blijft ontwikkelen. Door helder te hebben wat ik belangrijk vind, maak ik nu betere keuzes en laat ik me minder snel verleiden om dingen te doen die niet bij me passen. Zowel als ondernemer, trainer, coach en sparringpartner als in  privé situaties. Het geeft me meer regie over mijn leven en mijn bedrijf. En natuurlijk is en blijft dat een doorlopend proces van zelfreflectie, groei en ontwikkeling.

Mijn levensweg is dan ook bezaaid met een mix van opleidingen en ervaringen. Naast jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening in diverse rollen, functies en projecten heb ik meerdere uitgebreide coachopleidingen en professionele trainersopleidingen gevolgd, naast talloze andere workshops en trainingen.

Ik heb lang getwijfeld over wat ik wilde worden. Ik had (en heb) diverse interesses en kon niet goed kiezen. Het mooie is dat al deze interesses en passies samen zijn gekomen in mijn huidige rol als ondernemer en de diensten die ik aanbied.

Mijn bijna 21-jarig dienstverband bij een grote verzekeringsmaatschappij heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Ik rolde vaak van het ene in het andere. Saai was het nooit, er kwamen steeds weer nieuwe uitdagingen voorbij. Van actuarieel rekenaar tot teammanager, van co-trainer tot projectleider. Van managementrapportages, analyses en het adviseren van het management, projecten op het gebied van wetgeving, HR systemen en personeelsontwikkeling, het begeleiden van collega’s tot het trainen van leidinggevenden. Mijn dienstverband bood me daarnaast financiële zekerheid. Toch won mijn nieuwsgierigheid naar de wereld daarbuiten het uiteindelijk van de (schijn)veiligheid van een vast dienstverband.

Dus maakte ik in 2018 de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. Dat was best spannend, want ik wist dat er geen garantie was op een vast inkomen. Maar voor mij kwam alles samen. In het begin werkte ik bewust veel als freelancer voor andere trainings- en coachingsbureaus en ontdekte zo steeds meer waar mijn passie lag. En geleidelijk aan bouwde ik mijn eigen klantenkring op. Eigen klanten geven mij meer vrijheid om maatwerk te bieden.

Ik geloof heel erg in de combinatie van training en coaching. Met training werk je gericht aan het vergroten van vaardigheden. Die nieuwe vaardigheden ga je pas echt goed inzetten als je er de juiste mindset bij hebt. Daar is coaching bij uitstek geschikt voor. En om het juiste aanbod te kunnen doen vind ik het belangrijk dat ik weet wat er speelt. Zodat het echt passend is.

Daarnaast vind ik het leuk om een probleem te ontrafelen en er een praktische oplossing voor te bedenken. Uitspitten wat er speelt. Nadenken over nieuwe invalshoeken en creatieve oplossingen. Daar komen mijn analytische vaardigheden goed bij van pas.

Ik leer graag nieuwe dingen. Ook op dat vlak zie je mijn brede interesse terug. Voor mij werkt het het beste als ik zelf begrijp hoe iets werkt. Daar duik ik dan helemaal in. Zo heb ik destijds mijn eigen website gebouwd, draai ik mijn hand niet om voor mijn eigen administratie of belastingaangifte en experimenteer ik graag met nieuwe tools zoals bijvoorbeeld AI.

Het leukste vind ik vervolgens om al die verschillende kennis en ervaring met elkaar te verbinden. Om mensen, organisaties en problemen te doorgronden en nieuwe oplossingen en invalshoeken te vinden. Om deze vervolgens met anderen te delen. Dat gaat vanzelf en vaak heb ik daar niet eens erg in. En daar profiteren mijn klanten ook van.

Ik lees vaak in meerdere boeken tegelijk en haal ook daar nieuwe kennis en inzichten uit. Stel me een vraag en vaak heb ik naast een antwoord (of een wedervraag om je vraagstuk goed helder te krijgen) ook direct een boekentip of een tip wie je daarvoor kunt volgen op bijvoorbeeld social media. Mijn eigen kostenbudget besteed ik dan ook voor een groot deel aan opleidingen en boeken.

Ik help mijn klanten om zichzelf beter te begrijpen en hun kernwaarden helder te krijgen. Om hun doelen concreet te omschrijven en daar de juiste acties aan te koppelen. Ik leer hen de communicatievaardigheden die hen helpen om succesvoller te zijn en met zelfvertrouwen professioneel hun werk te doen. Om een gezonde balans te vinden en te houden tussen werk en privé. Om los te laten wat in de weg zit.

Als ondernemer

Zet ik al deze kennis en ervaring dagelijks in. Voor zowel mijn eigen bedrijf als voor mijn klanten: ondernemers en ondernemende professionals zoals jij

Ik heb geen toverstaf. Ik luister, confronteer en daag uit. Om verantwoordelijkheid te pakken, stil te staan en patronen te ontdekken. Ik fungeer als sparringpartner en denk mee, help om de koers te bewaken en om creatieve oplossingen te vinden voor de vraagstukken die al langere tijd voor kopzorgen en slapeloze nachten zorgen. Verder ontwikkel ik trainingsprogramma’s op maat die passen bij het probleem of de wens die er ligt. 

Iedere situatie is anders. En ieder mens is uniek. Daarom ga ik altijd persoonlijk met (potentiële) opdrachtgevers in gesprek.

Mijn klanten zijn vaak aanpakkers, mensen en bedrijven die vooruit willen en openstaan voor persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn vaak gewend om zoveel mogelijk zelf op te lossen, hebben al diverse dingen ondernomen en doen ook veel zelf met als reden dat ze willen dat het goed gebeurt of omdat ze anderen niet tot last willen zijn. Ze hebben behoefte aan iemand met wie ze kunnen sparren, iemand die hen helpt om gezond te ondernemen, die inzicht en overzicht biedt en helpt om problemen te identificeren en concreet te krijgen en die nieuwe mogelijkheden laat zien. Iemand die ze confronteert en uitdaagt tot het nemen van nieuwe stappen.

Wil jij ook meer grip krijgen op wat je doet en wat er in je bedrijf gebeurt? Met plezier je werk doen, de regie pakken, een agenda die past bij jouw ritme, een bedrijf dat soepel loopt of wil je simpelweg de glimlach op je gezicht (of dat van je medewerkers) terugvinden?

Laten we dan snel kennismaken. Ik help je graag. 

Eerst meer weten over mijn ervaringen en opleidingen? Bekijk dan mijn Linkedin profiel https://www.linkedin.com/in/cindybakker1/.

Laten we kennis maken

Wat is jouw verhaal?