Hi, Ik ben Cindy Bakker

Cinz Training & Coaching
voor ondernemers
en
ondernemende professionals

Cindy Bakker
Ondernemer, sparringpartner, trainer en coach.
En het liefst een combi van die vier.

Ik heb lang getwijfeld over wat ik wilde worden. Wat nou de beste vervolgstudie zou zijn na het VWO. HR, PABO, Psychologie, Copy writing,  alles kwam voorbij, maar ik koos uiteindelijk voor cijfers. Dat leek me toen vooral een verstandige keuze (en eerlijk is eerlijk, ik heb er nog steeds profijt van).

Na 2 boekhoudkundige functies begon ik in 1997 bij Nationale-Nederlanden. Een groot bedrijf waar ik steeds van het één in het ander rolde. Saai was het nooit, er kwamen steeds weer nieuwe uitdagingen voorbij en ik heb er dan ook bijna 21 jaar gewerkt, in diverse functies en rollen:

  • Van actuarieel rekenaar tot teammanager
  • Van co-trainer tot projectleider
  • Van het ontwikkelen van managementrapportages, maken van analyses en het adviseren van het management
  • Projecten op het gebied van wetgeving, HR systemen en personeelsontwikkeling
  • Van het begeleiden van collega’s tot het trainen van leidinggevenden.

Een mooie en leerzame tijd. Toch begon het steeds vaker te kriebelen om als zelfstandig trainer en coach aan de slag te gaan. Dus startte ik in 2017 met het volgen van een trainersopleiding. Dat vond ik zo leuk, dat de drempel om de stap te wagen steeds kleiner werd en een carrièreswitch steeds logischer werd.

In 2018 maakte ik dan ook echt de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap als trainer en coach. Eerst vooral als freelancer voor andere bureaus, maar al gauw steeds vaker voor eigen klanten. En ook in rollen als sparringpartner of consultant.

Anderen zeggen vaak dat ik veelzijdig ben.En dat klopt ook wel. Mijn tijd bij Nationale-Nederlanden heeft me een schat aan kennis en ervaring op verschillende gebieden opgeleverd en ik ben vaak nieuwsgierig naar hoe dingen werken en hoe je dat in kunt zetten om er profijt van te hebben. En dat komt me als ondernemer goed van pas. Zowel voor mijn eigen bedrijf als voor mijn klanten. Omdat ik snel zie wat er werkelijk speelt, wat de vraag achter de vraag is, welke behoefte er echt is. En wat er anders kan. Makkelijker. Sneller. Of effectiever.

Wat dat betreft heb ik een idioot brein. Geef me een probleem en mijn brein komt direct met een praktische oplossing of een vraag die je aan het denken zet. Dat gaat vanzelf. Of zoals een marketingcoach het ooit benoemde: dat is mijn ‘moeiteloos briljant’.

Ik snap de verantwoordelijkheid die je als ondernemer hebt. De spagaat waar je regelmatig in zit, dat de dagen te kort zijn om alles te doen wat je zou willen. Dat je kunt piekeren als de samenwerking in je team niet vlot verloopt. Dat je baalt als er gedoe is met een medewerker, klant of leverancier. Dat je honderden ideeën hebt, maar dat het je vaak ontbreekt aan tijd. Dat je het soms lastig vindt om iets te delegeren, omdat je het echt belangrijk vindt dat het goed gebeurt. En dat het makkelijk is om je te laten leiden door de waan van de dag. Dat je je stoort aan overleggen die te weinig opleveren en die te lang duren. Dat je moeilijke gesprekken niet uit de weg gaat, maar er soms wel tegenop ziet.

Ik denk graag met je mee. Als trainer, coach, sparringpartner of een combinatie daarvan. Hoe je mensen motiveert, hoe je moeilijke gesprekken voert, hoe je je eigen agenda bewaakt, maar ook welke praktische oplossingen er zijn voor de zaken waar jij of je medewerkers tegenaan lopen. Hoe je bepaalde digitale tools kunt inzetten om tijd te besparen of overzicht te creëren. Hoe je problemen kunt voorkomen door vooruit te denken en duidelijk te communiceren. En als mijn expertise niet toereikend is, wie jou dan wel kan helpen.

Misschien denk je nu “hoe kan een ander me nu met dat soort zaken helpen, dat kan ik toch zelf het beste?”. 

En ja, jij kent je bedrijf natuurlijk als geen ander. En tegelijkertijd is het nog niet gelukt. Redenen genoeg, maar het helpt je niet verder. En dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want als je het eigenlijk heel graag anders wilt doen, maar het lukt je om diverse redenen maar niet, wordt het dan niet tijd om er serieus werk van te maken en hulp in te schakelen?  

Eigenlijk wel, toch?

Dus zet die eerste stap vandaag nog door eens te kijken bij mijn Aanbod.

Of maak een persoonlijke afspraak om vrijblijvend te bespreken hoe ik jou kan helpen: Contact

Als ondernemer

Zet ik al mijn kennis en ervaring dagelijks in. Voor zowel mijn eigen bedrijf als voor mijn klanten: ondernemers en ondernemende professionals zoals jij.

Ik help mijn klanten om zichzelf beter te begrijpen en hun kernwaarden helder te krijgen. Om hun doelen concreet te omschrijven en daar de juiste acties aan te koppelen. Ik leer hen de communicatievaardigheden die hen helpen om succesvoller te zijn en met zelfvertrouwen professioneel hun werk te doen. Om een gezonde balans te vinden en te houden tussen werk en privé. Om los te laten wat in de weg zit. Als het met hen goed gaat, heeft dat ook een positieve invloed op hun bedrijf.

Ik heb geen toverstaf. Ik luister, confronteer en daag uit. Om verantwoordelijkheid te pakken, stil te staan, patronen te ontdekken en overzicht te krijgen. Ik fungeer als sparringpartner en denk mee, help om de koers te bewaken en om praktische en creatieve oplossingen te vinden voor de vraagstukken die al langere tijd voor kopzorgen en slapeloze nachten zorgen. Verder ontwikkel ik trainingsprogramma’s op maat die passen bij het probleem of de wens die er ligt. Zowel 1-op-1 als groepstrainingen.

Iedere situatie is anders. En ieder mens is uniek. Daarom ga ik altijd persoonlijk met (potentiële) opdrachtgevers in gesprek.

Mijn klanten zijn vaak aanpakkers, mensen en bedrijven die vooruit willen en openstaan voor persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn vaak gewend om zoveel mogelijk zelf op te lossen, hebben al diverse dingen ondernomen en doen ook veel zelf met als reden dat ze willen dat het goed gebeurt of omdat ze anderen niet tot last willen zijn. Ze hebben behoefte aan iemand met wie ze kunnen sparren, iemand die hen helpt om gezond te ondernemen, die inzicht en overzicht biedt en helpt om problemen te identificeren en concreet te krijgen en die nieuwe mogelijkheden laat zien. Iemand die ze confronteert en uitdaagt tot het nemen van nieuwe stappen.

Wil jij ook meer grip krijgen op wat je doet en wat er in je bedrijf gebeurt? Met plezier je werk doen, de regie pakken, een agenda die past bij jouw ritme, een bedrijf dat soepel loopt of wil je simpelweg de glimlach op je gezicht (of dat van je medewerkers) terugvinden?

Laten we dan snel kennismaken. Ik help je graag. 

Eerst meer weten over mijn ervaringen en opleidingen? Bekijk dan mijn Linkedin profiel https://www.linkedin.com/in/cindybakker1/.

Laten we kennis maken

Wat is jouw verhaal?