“Ik kom er maar niet uit.”

Stuk voor stuk hebben we alles in kaart gebracht. Haar interesses en energiegevers. Haar talenten en of ze die ook daadwerkelijk wil inzetten. Haar twijfels en onzekerheden. Haar nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden.

En nu liggen er twee richtingen op tafel. Ze wikt en weegt. Ze kan niet aangeven welke haar het meeste aanspreekt. Een diepe zucht, een hoop gefrons. Ze lijkt volledig te blokkeren en kijkt me wanhopig aan.

Ik voel dat hier meer onder kan zitten en dat een online 1-op-1 familieopstelling daarbij meer helderheid kan geven en vraag haar toestemming.

Verhoudingen, oude patronen en loyaliteit worden al snel zichtbaar. Ze zoekt naar een zakdoekje om haar tranen weg te vegen. Er ontstaat een nieuwe kijk op het verleden. Rust. En vooral ruimte voor de toekomst. En daarmee verschijnt ook een ontspannen lach op haar gezicht.

Direct na de opstelling vraag ik haar opnieuw welke richting haar voorkeur heeft.

Zonder aarzeling noemt ze haar keuze. ze straalt van oor tot oor. “Ja, ik weet het nu heel zeker. Ik voel geen enkele twijfel meer. Ik ga ervoor!”.

De kracht van een familieopstelling. Met een groep of 1-op-1. Live of online. Het zorgt iedere keer voor verwondering. En voor keuzes vanuit het hart.

Nog meer inspiratie