Een demo geven tijdens een training?

Pffft, daar zag ik best wel tegenop. Want wat als ik het als trainer niet helemaal goed zou doen? Wat zou de groep dan wel denken?

Tijdens de opleiding Excellent trainen die ik volg bij De Galan School voor Training probeerde ik het voor het eerst uit met medecursisten. Ontzettend spannend om te doen, maar wat was het uiteindelijk gaaf!

Daarna heb ik het vaker ingezet in echte trainingen. En natuurlijk ging het niet altijd perfect. En wat ik ondervond was dat juist een fout van mij het ontzettend leerzaam maakte voor de groep. Want zij zagen direct wat het effect was van niet handig gedrag. En merkten vervolgens in de herkansing hoeveel positiever de uitkomst was van het gesprek. Dit zorgde bij hen voor vertrouwen, nieuwsgierigheid en zin om er zelf mee aan de slag te gaan.

Onlangs gaf ik weer een demo. In tegenstelling tot die eerste keer zonder enige spanning en juist met enorm veel vertrouwen en plezier. En ook deze keer hielp het de deelnemers enorm om even te mogen afkijken hoe je zoiets aanpakt voordat ze er zelf mee aan de slag gingen.

Ik moest er zelf echt even voor uit mijn comfort zone, maar ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heeft. Het voegt echt iets toe aan een training. En dat is immers waar het om gaat.

Wanneer heb jij voor het laatst iets gedaan wat je spannend vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *