Veel meer dan vroeger is er aandacht voor het leiden van een leuk leven. Boeken, tijdschriften, nieuwsberichten en blogs op internet staan er vol mee. Het lijkt soms alsof het leven perfect moet zijn. Maar wat is perfect? Of gaat het om het realiseren van je droom?

Er gebeuren mij regelmatig dingen die niet passen in het rijtje perfect. Ik verwacht dat dat bij jou niet anders is. Het gaat helaas niet altijd zoals je wilt. Als je je soms rot voelt, is er niet zoveel aan de hand. Heb je het vaak of al lang niet naar je zin, dan wordt het misschien tijd om actie te ondernemen.

Een toverstaf voor een perfect leven bestaat niet. Er zijn echter volop mogelijkheden om met je dromen aan de slag te gaan. Een van die mogelijkheden is professionele coaching. Maar wat houdt dat nu in?

Een professionele coach start een traject met een intake gesprek. In dit gesprek komt niet alleen het vaststellen van de coachvraag aan de orde. Belangrijk is ook om in dit gesprek te bepalen of er een klik is tussen jou en de coach. Voel je je op je gemak? Wat kan de coach jou bieden? Ben je zelf bereid om het coachtraject actief aan te gaan?

Coaching is meer dan een goed gesprek. Een coach heeft geen belang bij jouw keuzes. Jij kunt vrij vertellen wat je bezig houdt. Je hoeft je niet druk te maken wat de ander daarvan vindt. Het draait om jou en om wat jij wilt. Een coach houdt je eerlijk een spiegel voor. Dat maakt het anders dan een goed gesprek met een goede vriend of vriendin.

Een coach is geen adviseur. Een coach gaat samen met jou op zoek naar wat jou bezighoudt. Wat wil JIJ, waar loop JIJ tegenaan en hoe kun JIJ dingen anders doen. Het is immers jouw leven waar het om gaat, niet dat van de coach.

Iedereen heeft zijn eigen droom. Waar droom jij van? Een andere baan, meer zelfvertrouwen, een betere balans tussen werk en privé? Zou je willen dat anderen meer rekening met je houden of dat je collega’s eens luisteren naar jouw ideeën? Wil je je leven weer op orde krijgen na een scheiding, zodat je weer kunt genieten van je kinderen, je vrijheid, je familie en vrienden? Of wil je nu eindelijk die promotie, minder stress, meer energie?

Een coach stelt je vragen die je vaak niet aan jezelf stelt. Een coach loopt als het ware met je mee zodat jij erachter komt wat je het liefste wilt. Waarom dat zo belangrijk voor je is. Wat jou tegenhoudt. Een coach houdt je een spiegel voor. Hierdoor doe je nieuwe inzichten op en ontdek je waarom je steeds weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Dat brengt je nieuwe mogelijkheden. Een coach daagt je uit om in actie te komen. Een coach moedigt je aan om nieuwe stappen te zetten, andere wegen in te slaan en je horizon te verbreden.

Ik coach zodat jij weet wat je wilt en kunt doen wat daarvoor nodig is. Zodat jij zelf de regie pakt en in actie komt. Of dat nu gaat om je werk of om je privé leven. Ik heb geen toverstaf waarmee ik kan zorgen dat je een perfect leven kunt leiden. Ik coach je met enthousiasme en plezier. Ik luister, stel vragen, daag je uit en bied je mijn kennis, persoonlijke aandacht, doortastendheid en levenservaring. Zodat jij je droom kunt realiseren.

Daar komt geen toverstaf aan te pas!

Nog meer inspiratie