Je werkt hard en staat altijd voor anderen klaar. Met liefde, maar ondertussen ben je daar wel zo ver in gegaan dat er voor jouzelf weinig tijd meer is en je je vooral schikt in de plannen en meningen van anderen. Elke dag dat dat langer duurt, baal je er meer van.

Herken je dit?

  • Je snakt naar meer tijd voor jezelf. Even ontspannen. Weg uit die sleur. Iets doen wat jij leuk vindt zonder dat je je daar schuldig over voelt. Maar al die vragen en verzoeken die je van iedereen krijgt tollen in je hoofd. “Kun jij vandaag wat werk overnemen?”, “Mam, heb je die zwarte trui al gewassen? En kun je me vanavond om 21 uur ophalen?”, “Schat, wil je …”. Steeds vaker denk je: “Aaargh, waarom moet ik altijd alles voor iedereen regelen? Ik ben er zo ontzettend klaar mee!”
  • Je past je vaak aan aan de meningen van anderen. Omdat je je ouders niet teleur wilt stellen, omdat je geen zin hebt in ruzie met je collega’s of je partner, omdat je je vriendinnen een plezier wilt doen. Kortom, je houdt met iedereen rekening en vergeet daarbij jezelf. Je vindt dat het nou wel eens tijd wordt dat je vaker doet wat jou gelukkig maakt.
  • Je hebt je al zo vaak voorgenomen om nu echt het roer om te gooien. Om je eigen keuzes te maken. Je hart vaker te volgen en niet langer klakkeloos te doen wat anderen van je verlangen. Maar toch, als je eerlijk bent weet je dat er ook het afgelopen jaar weinig van terecht gekomen is.

Hoe zou het zijn als:

  • Je nee durft te zeggen als je dat wilt en je vaker tijd voor jezelf hebt zonder dat je je daar schuldig over voelt?
  • Je je eigen mening kunt geven en je dingen doet waar je blij van wordt zonder dat er gedoe ontstaat?
  • Je je niet langer laat leven door de waan van de dag en de plannen van anderen, maar in plaats daarvan je eigen keuzes maakt en nu echt in actie komt?

Dat is mogelijk als je nu het besluit neemt om niet langer te twijfelen en aan de slag gaat met het coachtraject “Persoonlijk Leiderschap”!