Hi, ik ben Cindy Bakker
Cindy Bakker - Cinz Training & Coaching
Mijn gevoel was er altijd al. Maar mijn hoofd heeft lang de touwtjes in handen gehad.

Wat ik voelde, loste ik met mijn hoofd op. Een prima samenwerking.

En ik werkte hard. Om het iedereen naar de zin te maken. Om te zorgen dat niemand boos werd. Of om een goede prestatie neer te zetten. En niet te falen. Eigenlijk om alles recht te zetten waarvan ik aanvoelde dat het scheef zou gaan.

Dat is heel lang goed gegaan, maar ik gaf daarmee een totaal verkeerd beeld af. Voor de buitenwereld had ik alles onder controle. Ik presteerde goed en ik kwam vurig op voor wie of wat ik belangrijk vond. Ik stond voor iedereen klaar en voelde me overal verantwoordelijk voor, maar vergat mezelf.

Waar wil jij naar toe

Roltrap

Opgeven stond niet in mijn woordenboek. Met hard werken kom je een eind. Zelfs in functies die niet bij je passen. Tot het moment waarop ik hyperventilerend op de roltrap naar mijn werk stond en ik in 1 klap besloot dat het genoeg was geweest. Het was tijd om nu eindelijk naar mijn gevoel te luisteren en uit te spreken waar mijn hart lag. Om daadwerkelijk in actie te komen en mijn veilige vaste baan op te zeggen in plaats van dag in dag uit mijn energie te verliezen aan werk wat ik niet leuk meer vond.

Ik wilde me niet langer aanpassen of me druk maken over wat anderen ergens van zouden vinden. Ik wilde gewoon mezelf zijn en volop genieten van dingen die er echt toe doen. Zoals genieten van mijn gezin en van het verwezenlijken van mijn droom: aan de slag als trainer en coach!

Toen ik vervolgens tijdens mijn coachopleiding zelf ook gecoacht werd lukte het me eindelijk te gaan staan voor wat ik echt belangrijk vond. Ik kon het willen voldoen aan andermans verwachtingen loslaten en mijn gevoel een minstens even grote plek geven als mijn hoofd. Wat ik jarenlang zelf had proberen op te lossen, maar wat ik alleen niet voor elkaar kreeg. Met die coaching lukte het wel.

Hoe het nu is

Nu is de samenwerking tussen mijn hoofd en gevoel nog steeds uitstekend. Maar is er voor beide evenveel plek. Ik pieker minder, ik maak me niet meer druk over zaken die niet van mij zijn en doe wat ik leuk vind. Ik kies bewust voor waar ik blij van word of voor wat ik belangrijk vind.

Zoals hoe ik mijn werk combineer met mijn gezin. Maar ook van het zoveelste boek kopen. Een opleiding volgen. Een uitje met mijn gezin of gezellig met vriendinnen. Zeggen wat ik wil. Maar ook nee zeggen als iets me niet uitkomt of niet bij me past.

Dat geeft enorm veel rust. En vrijheid. Ik laat me niet meer zo snel door anderen van de wijs brengen. En accepteer dat niet iedereen me aardig vindt en heb daar zelfs vrede mee. Ik kies bewust voor vriendschappen waar ik blij van word. Ik vind het nog steeds niet leuk om fouten te maken, maar ik zie het nu als momenten waar ik van leer. Vallen en weer opstaan. Desnoods met een pleister op mijn knie.

Cindy.web-43

Wat anderen zeggen

Onlangs noemde iemand me een grazer: ik leer ontzettend graag nieuwe dingen en verbind al die kennis met elkaar om mensen en problemen te doorgronden en nieuwe invalshoeken te vinden.

Ik ben zowel goed in de ratio als in het (h)erkennen van emoties en durf dat uit te spreken. Ook als dat confronterend is. Daarnaast voel ik mensen snel aan, is mijn feedback spot on en die wordt daardoor dan ook als enorm waardevol ervaren.

Ik neem geen genoegen met een ontwijkend antwoord en ik lees tussen de regels door, waardoor ik moeiteloos mijn vinger op de zere plek leg. En als dat nodig is reik ik je vervolgens liefdevol de verbanddoos aan.

Als je me zou kennen
zou je weten dat:

  • Ik op zaterdag vaak met veel plezier en trots bij een voetbalveld te vinden ben. Het liefst kijk ik de wedstrijden van alle drie mijn kanjers. Als dat logistiek niet lukt, kan ik daar echt van balen.
  • Ik een kanjer ben met taal, ik heb razendsnel door welke woordkeuze zorgt voor gedoe of teleurstelling.
  • Ik graag aansprekende voorbeelden gebruik om iets helder te maken.
  • Ik hou van aanpakkers en niet van half werk of gemaar.
  • Je me meer plezier doet met een boek dan met chocola. Chocola lust ik namelijk niet, maar boeken verslind ik. Ik lees vaak in meerdere boeken tegelijk, heb er op mijn nachtkastje standaard een stuk of 5 liggen (en een uitgebreide verlanglijstje met wat ik nog meer wil lezen).
Poppetjes